mar 10 2018

Sort hedder en sten

Med baggrund i afsides og halvglemte kilder sætter Flemming Chr. Nielsen spørgsmålstegn ved, om Danmark nogensinde blev et kristent land? Og spørger om et land kan være på vej mod afkristning, hvis det aldrig for alvor har været kristnet?

Bønderne i Nordsjælland er lige så hedenske som deres forfædre på Harald Blåtands tid, skriver digteren Johannes Ewald i en artikel, der først kunne udkomme længe efter hans død.

I det 18. århundrede raser en biskop over folk, der beder til afguden Tor eller har en hedensk altertavle hængende i stuen. Og indtil år 1800 trækkes offerdyr levende ned i graven.

Så sent som i 1853 erkender teologen Johannes Ferdinand Fenger,
at han på sin prædikestol føler sig omgivet af hedninge. At de er venligtsindede skyldes kun, at de er ”afrettet til at gå under den kristne fane.”

Og i de første århundreder efter kristendommens ’indførelse’ er kampen mod den hedenske tro langt mere blodig, end den sædvanligvis fremstilles. I flere århundreder derefter dyrkes Odin i afsides egne.

I 1325 dømmes en vis Ragnhild til syv års pilgrimsrejse for at have gjort sin utro elsker impotent med hedensk magi. En kvinde henrettes i 1636, fordi hun tilstår at have været i seng med Elverkongen. At hun kalder ham ”en kold en” redder ikke hendes liv.

Som afvigere udsættes de ikke-integrerede for kristen tankekontrol og spionage. Hvis de forsømmer den tvungne kirkegang, der først blev afskaffet i 1845, sættes de i gabestok på kirkegården.

Flemming Chr. Nielsen: Sort hedder en sten
– Mellem hedenskab og kristendom i 1000 år
280 sider, hæftet. Kr. 249,95
ISBN: 9788793362031
Udkommer 16. marts 2018

Hent pressemeddelelse
Hent forside
Køb bogen hos bog.nu

nov 13 2016

På rejse i terrorismens moderland

Udstyret med en æske selvmordspiller og en fotokopi af en sikkerheds-garanti fra Den islamiske Stat rejste den tyske journalist Jürgen Todenhöfer til IS-byer som Raqqa i Syrien og Mosul i Irak – og slap ud med hovedet og dermed livet i behold.

Todenhöfers bog er en dramatisk øjenvidne-beretning fra en totalitær “stat.” Og hans samtaler med europæiske og arabiske IS-krigere og deres ”omvendelse”  til en morderisk ideologi er chokerende læsning.

Jürgen Todenhöfer: Ti dage i Den Islamiske Stat
250 sider, hæftet. Kr. 199,95
ISBN: 978-87-93362-00-0
Udkommer 18. november 2016

Hent pressemeddelelse
Hent forside
Køb bogen hos bog.nu

sep 09 2015

Herman Melvilles whisky og tobak

Nu udkommer Herman Melvilles efterladte noveller og artikler i et tillægsbind til Samlede Værker, som gør den danske oversættelse af forfatterens prosa helt komplet.

End ikke 12 års daglig nærkontakt med et af verdenslitteraturens store forfatterskaber bragte oversætteren Flemming Chr. Nielsen helt i mål. I 2014 udkom Herman Melvilles Samlede Værker 1-6, men først nu sættes et endeligt punktum for Flemming Chr. Nielsens maratonarbejde med udgivelsen af Herman Melvilles efterladte noveller, skitser, artikler og udkast.

Sammenlagt skrev Herman Melville ni romaner og et antal noveller og kortromaner, som udkom i hans levetid, men herudover forfattede han også en række tidsskriftnoveller og essays, som skaffede ham penge til tobak og whisky. Deraf samlingens titel: Kanaster er en sydamerikansk tobakstype og en RedEye er en billig whisky.

Herman Melville: l En pibe Kanaster og en RedEye
265 sider, hæftet. Kr. 199,95
ISBN: 978-87-93362-02-4
Udkommer 24. september 2015

Hent pressemeddelelse
Hent forside
Køb bogen hos bog.nu

jun 22 2015

Eremitten vinder af Glasnøglen 2015

Thomas Rydahls spændingsroman, Eremitten, der vandt både Debutantprisen 2014 og Harald Mogensen-prisen for årets bedste danske krimi i 2015, har tillige vundet Glasnøglen 2015 for årets bedste nordiske krimi.

De øvrige nominerede var
”Helvetesilden” af Karin Fossum (Norge),
”Lad mig tage din hånd” af Tove Alsterdal (Sverige),
”Mustamäki” af Timo Sandberg (Finland) og
”Grimmd” af Stefán Máni (Island).

Glasnøglen er blevet uddelt af Skandinavisk Krimi Selskab siden 1992 og er tidligere gået til blandt andre Jo Nesbø, Stieg Larsson, Peter Høeg og Jussi Adler-Olsen.

Hent pressemeddelelse

jun 12 2015

Eremitten solgt til filmatisering

Thomas Rydahls roman Eremitten, der vandt både Debutantprisen 2014 og Harald Mogensen-prisen for årets danske krimi i 2015, er netop udkommet i Spanien, hvor den har fået en strålende modtagelse.

Rettighederne til at filmatisere bogen er solgt til filmselskabet Atresmedia, der er ejet af Spaniens største mediehus, Grupo Planeta og den europæiske mediekoncern RTL Group.

Hent pressemeddelelse
Hent anmeldelse fra Qué Leerjan 21 2015

Stor krimi-pris til Thomas Rydahl

Thomas Rydahl modtager Harald Mogensen-prisen 2015 for bedste danske krimi/spændingsroman.

Dermed er Thomas og “Eremitten” også automatisk nomineret til Glasnøglen for bedste skandinaviske krimi, som uddeles i sommeren 2015.

okt 21 2014

12 års maraton-oversættelse i mål

For 12 år siden begyndte Flemming Chr. Nielsen på et gigantisk oversætter-projekt – samtlige romaner og noveller af Herman Melville skulle foreligge på dansk. Nu sprænges målsnoren med Samlede Værker 1-6.

Sammenlagt skrev Herman Melville ni romaner og et antal noveller og kortromaner. Moby Dick og de øvrige amerikanske klassikere af Melville er udkommet i Flemming Chr. Nielsens oversættelser fra 2003 til 2012, og nu udkommer de sidste tre romaner sammen med de øvrige i seks bind.

Blandt de sidste oversættelser er de to romaner, som i første omgang gjorde den unge Herman Melville til en amerikansk berømthed – Typee (1846) og Omoo (1847). Romanerne handler om Melvilles romantiske oplevelser blandt menneskeædere på en sydhavsø og om hans møde med missionærer og koloniherrer, da han fra et sprutslingrende hvalfangerskib går i land på et kvartmytologisk Tahiti og omegn.

Den tredje roman, der nu udkommer for første gang i dansk oversættelse er White-Jacket (1850), hvor Melville skildrer verden som et krigsskib og en totalitær stat.

Samlede Værker 1-6 er udgivet med støtte fra Augustinus Fonden og Velux Fonden.

Herman Melville: Samlede værker 1-6
Ca. 3.000 sider, hæftet. Kr. 999,95
ISBN: 978-87-91299-74-2
Udkommer 31. oktober 2014
Hent pressemeddelelse
Hent Flemming Chr. Nielsens forord
Hent forsiden til bind 1 – Typee & Omoo
Hent forsiden til bind 2 – Mardi
Hent forsiden til bind 3 – Redburn & White-Jacket
Hent forsiden til bind 4 – Moby Dick
Hent forsiden til bind 5 – Pierre & Israel Potter
Hent forsiden til bind 6 – Veranda-fortællinger & Bondefangeren & Billy Budd
Køb Samlede Værker 1-6 hos bog.nu

okt 01 2014

EREMITTEN solgt til Japan

Thomas Rydahls spændingsroman EREMITTEN er netop blevet solgt til udgivelse i Japan. Det er det japanske forlag Hayakawa Publishing, der har købt bogen til udgivelse i 2015. Hayakawa udgiver blandt andet Agatha Christie, Raymond Chandler, Dick Francis og Stieg Larsson – og nu også Thomas Rydahl.

EREMITTEN, der udkom den 26. september, røg efter kun tre dages salg ind på bestsellerlisterne hos både Arnold Busck og Bog & Idé. Bogen er nu solgt til udgivelse i 11 lande.

aug 03 2014

Eremitten

Den gamle eneboer Erhard mangler en finger. Desuden hører han stemmer og drikker for meget lumumba. Men det stemmerne siger, er værd at lytte til, og den manglende finger peger på en modbydelig sag om en død dreng, som Erhard bliver tvunget til at opklare.

EREMITTEN er en hårdkogt og hjertegribende spændingsroman, der allerede inden udgivelsen i Danmark er solgt til udgivelse i 10 lande – blandt andet til Spaniens største forlag Grupo Planeta.

Glæd dig til at møde Erhard – årets mest overraskende detektiv i årets mest medrivende krimi.

Thomas Rydahl: Eremitten
520 sider, hæftet. Kr. 299,95
ISBN: 978-87-91299-59-9
Udkommer 26. september 2014


Hent pressemeddelelse
Hent forside
Køb bogen hos bog.nu

apr 30 2014

EREMITTEN er solgt til Spanien og Sydamerika

Thomas Rydahls spændingsroman EREMITTEN, der udkommer i september 2014, er blevet solgt til verdens sjettestørste forlag, spanske Grupo Planeta, som udgiver bogen i Spanien i foråret 2015 på det prestigefulde imprint, Ediciones Destino. Grupa Planeta har også erhvervet rettighederne til at udgive EREMITTEN i en række sydamerikanske lande.

feb 06 2014

Eremitten er på vej

Krimifans i Danmark og udlandet kan godt forberede sig på en læseoplevelse af de allerstørste, når Thomas Rydahl til efteråret debuterer med en thriller i verdensklasse. Vi siger ikke meget mere lige nu, men husk navnet Erhard. Husk øen Fuerteventura. Og husk, at skinnet bedrager, og at selv den største taber kan vinde dit hjerte.

Forlaget Bindslev har indgået aftale med Busch Agency om at repræsentere Thomas Rydahl internationalt.

okt 24 2013

En humørplatte fra Mads Brügger

‘Klovnekrigen’ er en samling af Mads Brüggers bedste reportager og portrætter – blandt andet en forrygende undercover-feature hvor forfatteren, forklædt som den ondskabsfulde hollandske klovn Worm Klez, infiltrerer den internationale kongres for hospitalsklovne. Desuden er der den bittersøde historie om verdens mest hadefulde ægtepar, en erotisk rundtur på Tysklands motorveje, hemmelige noter fra Nordkorea og 13 andre humoristiske og tankevækkende historier fra hele verden – hvoraf hovedparten enten ikke har været trykt på dansk eller i magasiner med meget små oplag.

Bogen er udgivet i samarbejde med People’sPress.

Mads Brügger: Klovnekrigen
400 sider, hæftet. Kr. 299,95
ISBN: 978-87-7137-817-7
Udgivet 29. oktober 2013
Hent forside
Læs et uddrag af bogen
Køb bogen hos bog.nu

okt 14 2012

Mordet på en krimiforfatter

Skandinaviens bedst sælgende spændingsforfatter bliver myrdet på toppen af sin karriere i 1978. Og en blodig dansk militæroperation bliver forsøgt skjult af Forsvarets Efterretningstjeneste i 1985.

Disse to begivenheder skyder handlingen i gang i Per Lau Jensens stort anlagte krimi, der også involverer starletter fra 1970’ernes bløde danske pornofilm, en agent for Sovjetunionen placeret højt i Socialdemokratiet og en tidligere frømandssoldat, der skriver kulørte krimier.

Per Lau Jensen: De døde ulves sang
452 sider, hæftet. Kr. 299,95
ISBN: 978-87-91299-57-5
Udkom 17. oktober 2012


Hent pressemeddelelse
Hent forside
Læs et uddrag af bogen
Køb bogen hos bog.nu

apr 15 2012

Odysseus var dansker

Felice Vinci: Homers nordiske rødder

Den græske nationalhelt Odysseus var i virkeligheden dansker. Og hans eventyrlige rejser fandt ikke sted i Middelhavet, men i Norden.

Det mener den italienske forsker Felice Vinci, som har skrevet en international bestseller om Homers nordiske rødder. Ifølge Felice Vinci var Odysseus’ oprindelige hjemstavn Lyø i det Sydfynske Øhav. Sjælland var det oprindelige Peloponnes, hvorfra den skønne Helene blev bortført af prins Paris − som ikke var en misdæder fra Lilleasien, men en høvdingesøn fra byen Toija i Finland. Kykloperne var et menneskeædende folk i Nordnorge, og den forførende Kalypso boede på Færøerne.

Felice Vincis bog om de homeriske myters vandring fra Norden til Middelhavet er en dybt fascinerende historisk teori, der vender op og ned på Europas historie og placerer Danmark i de tidligste begivenheders centrum.

Felice Vinci: Homers nordiske rødder – Iliaden, Odysseen og myternes vandringer
Oversat fra italiensk af Finn Gemynthe
422 sider, hæftet. Kr. 349,-
ISBN: 978-87-91299-51-3
Udkom 20. april 2012
Hent pressemeddelelse
Hent forside
Læs interview med Felice Vinci i Berlingske
Køb bogen hos bog.nu

okt 04 2011

Moby Dick i nyoversættelse

Herman Melville: Moby Dick”Respektløst kan man sige, at Moby Dick er komponeret med en
skovl,” skriver Carsten Jensen i sit forord til Flemming Chr. Nielsens nyoversættelse af Herman Melvilles berømte fortælling. Men det bjerg af en encyklopædisk spændingsroman, som blev skovlet på plads i midten af 1800-tallet, har i dag mere at sige om fanatismens anatomi, menneskeligt overmod og naturens uudgrundelige ubarmhjertighed end nogensinde.

Forfatteren og oversætteren Flemming Chr. Nielsen skulle oversætte fem mindre kendte Melville-romaner inden han følte sig fortrolig nok med Herman Melville til at gå ombord i Moby Dick. Nyoversættelsen udkommer med forord af Carsten Jensen, et omfattende noteapparat og alle de anstødeligheder som tidligere udgaver og oversættelser har afmonteret eller nedtonet.

Herman Melville: Moby Dick – eller Hvalen
Oversat af Flemming Chr. Nielsen
544 sider, indbundet. Kr. 349,-
ISBN: 978-87-91299-49-0
Udgivet 21. oktober 2011
Hent pressemeddelelse
Hent forside
Køb bogen hos bog.nu

sep 21 2011

Hvad hunden så

Malcolm Gladwell: Hvad hunden så

Hvad er forskellen på en gåde og et mysterium? Hvad er det helt specielle ved ketchup? Er det bedre at gå i chok end i panik? Og hvad kan pitbulls lære os om kriminalitet?

I sin nye bog fortæller Malcolm Gladwell om en række ekstraordinære mennesker og leder efter de paradokser og fejlslutninger, som ofte får os til at drage de forkerte konklusioner. Mød blandt andet verdens bedste sælger og lær hemmeligheden bag det perfekte salg. Hils også på opfinderen af p-pillen, som begik en bitter fejltagelse og den usædvanlige unge mand, som samtlige it-virksomheder i Silicon Valley var vilde efter at ansætte.

”En historie står og falder med dens evne til at engagere dig, få dig til at tænke, give dig et kig ind i et andet menneskes hoved – også selv om du ender med at mene, at det ikke er et sted, du har lyst til at opholde dig,” skriver Malcolm Gladwell i bogens forord. Hvad hunden så består af 19 moderne eventyr, som gør netop det.

Malcolm Gladwell: Hvad hunden så – og andre historier
Oversat fra “What the Dog Saw” af Flemming Chr. Nielsen
422 sider, hæftet. Kr. 299,-
ISBN: 978-87-91299-50-6
Udgivet 4. oktober 2011
Hent pressemeddelelse
Hent forside
Køb bogen hos bog.nu

okt 29 2010

Sandheden bag menukortet – en madpushers tilståelser

Kærlighed og kammuslingerI 2009 gik iværksætteren Michael Rytz Lundholm konkurs med en række spisesteder. Han lod sig rive med af skyhøje ambitioner og faldt tungt og brutalt, da finanskrisen ramte.

Hans personlige beretning om forretningsfolk, der hvirvles rundt i den økonomiske orkans øje, er både rørende og rablende morsom. Bogen er samtidig en rå afsløring af virkeligheden i den danske restaurationsbranche, hvor det flyder med sorte penge, kunderne bliver snydt, så vandet driver, og korruption, illegal arbejdskraft og gangsterbagmænd hører til dagens orden.

I et afsluttende appendiks løfter forfatteren sløret for de utallige fupnumre, du risikerer at blive udsat for, når du sætter dig til bords på en ganske almindelig restaurant.

Michael Rytz Lundholm: Kærlighed og kammuslinger – en madpushers tilståelser
265 sider, hæftet. Kr. 249,95
ISBN: 978-87-91299-48-3

Hent pressemeddelelse
Forfatterfoto-1, © Jens Hasse/Chili Foto      Forfatterfoto-4, © Jens Hasse/Chili Foto
Forfatterfoto-2, © Jens Hasse/Chili Foto      Forfatterfoto-5, © Jens Hasse/Chili Foto
Forfatterfoto-3, © Jens Hasse/Chili Foto      Forfatterfoto-6, © Jens Hasse/Chili Foto
Hent forside
Køb bogen hos bog.nu

jun 21 2010

Apropos hvaler: Ny oversættelse udkommer i 2011

Kald mig Ismael. For nogle år siden – det kan være lige meget hvor mange – havde jeg få eller ingen penge i min pung og ikke noget særligt, der optog mig på landjorden. Jeg fik derfor den idé at sejle lidt rundt og se den del af verden, som er vand. På den måde forjager jeg min humørsyge og holder blodomløbet i gang. Når jeg kan mærke, at jeg er ved at få et bistert drag om munden, når det er regnvåd november i min sjæl, når jeg uvilkårligt standser op foran ligkistemagasiner og slutter mig til ethvert ligtog, jeg træffer på, og især når mit tungsind får sådan et tag i mig, at det kræver en stærk moral ikke med fuldt overlæg at gå ud på gaden og systematisk slå hatten af folk – ja, da finder jeg det på høje tid snarest at stikke til søs. Det er nu min erstatning for en pistol og en kugle. Med en filosofisk gestus kaster Cato sig ind i sit sværd; jeg går stille og roligt om bord på et skib. Deri er intet overraskende. Hvis de blot var klar over det, nærer stort set alle på et eller andet tidspunkt omtrent de samme følelser for havet.

okt 09 2009

Afvigerne – Historien om succes

Malcolm Gladwell: AfvigerneHvor mange timer tager det at blive dygtig? Hvad skal der til for at få succes? Kan man være for klog? Og hvordan kan en fødselsdato ændre dit liv? Afvigerne er de mennesker, der som Bill Gates og The Beatles hæver sig over andre og opnår evig berømmelse og succes. De er dygtige, ingen tvivl om det, men hvorfor er de dygtige? spørger Malcolm Gladwell og giver en række svar, der river tæppet væk under alle vore forestillinger om intelligens, uddannelse og medfødte evner.

Malcolm Gladwell: Afvigerne – Historien om succes
Oversat fra “Outliers – The Story of Success” af Thomas Rydahl
328 sider, indbundet. Kr. 269,95
ISBN: 978-87-91299-46-9
Er udkommet

Hent pressemeddelelse
Hent forside
Anmeldelser
Køb bogen hos bog.nu

sep 25 2009

Redburn

redburn_coverHerman Melvilles fjerde roman blev af datidens anmeldere kaldt ”dejlig” og ”henrivende,” men bag den lette overflade buldrer uhyggen, vreden og indignationen.

Romanens unge helt rejser over Atlanterhavet for at besøge Liverpool, hvor hans højtelskede far opholdt sig for næsten et halvt århundrede siden. Med sig har han sin fars gamle rejsehåndbog, og med denne ”Turen går til Liverpool” som vejviser mener han at kunne tackle enhver situation. Men han bliver uhjælpeligt til grin, for vejvisere er verdenslitteraturens mindst pålidelige bøger.

Herman Melville: Redburn
Oversat af Flemming Chr. Nielsen
332 sider, hæftet. Kr. 299,95
ISBN: 978-87-91299-43-8
Er udkommet

Hent pressemeddelelse
Hent forside
Anmeldelser
Find bogen på bog.nu

sep 18 2009

Mails fra Madsen

Svend Åge Madsen: Når man mailerSvend Åge Madsen har i næsten ti år mailet med en god bekendt. Nu udkommer et uddrag af den 10 millioner anslag lange korrespondance fyldt med selvironiske betragtninger og skarpe udfald.

Svend Åge Madsen: Når man mailer
332 sider, hæftet. Kr. 299,95
ISBN: 978-87-91299-47-6
Er udkommet

Hent pressemeddelelse
Hent forside
Anmeldelser
Køb bogen hos bog.nu

sep 11 2009

Dystert Lykkeland

Dyrets tal af Flemming Chr. NielsenOveralt vajer Dannebrog stolt. Arbejdsløshed og kriminalitet er stort set afskaffet. Hjælpsomme Engle vogter utrættelige over borgernes nattero. Flemming Chr. Nielsens satiriske roman fremskriver et nutidigt Danmark til et Lykkeland, hvor velfærd er vigtigere end retfærd, og demokratiet er blevet totalitært.

Flemming Chr. Nielsen: Dyrets tal
216 sider. Kr. 199,- (B)
ISBN: 978-87-91299-45-2
Er udkommet

Hent pressemeddelelse
Hent forside
Køb bogen hos bog.nu

maj 01 2009

BATMAN – En biografi

Batman - en biografi af Søren HemmingsenBatman er en af verdens mest kendte og populære tegneseriefigurer. For millioner af læsere har han igennem syv årtier været en uudtømmelig kilde til underholdning og kulørt spænding. Men Batman er også en tragisk helt, martret af overvejelser om livet og splittet af afgrundsdybe konflikter.

Søren Hemmingsen: Batman. Manden og masken – En biografi
ISBN: 978-87-91299-44-5
160 sider, kr. 169,-
Er udkommet

Hent pressemeddelelse
Hent forside
Køb bogen hos bog.nu

nov 25 2008

Løgn – en guide

Anne Marie Mygind: LøgnLær at lyve så stærkt som en hest kan rende og jonglere professionelt med den sorte og hvide løgn, søforklaringen, intrigen, livsløgnen, overdrivelsen og alle de andre bekvemme usandheder. Af forfatteren til Tømmermænd – en guide.

Anne Marie Mygind: Løgn
120 sider, indbundet, illustreret. Kr. 99,-
ISBN: 87-91299-41-4
Er udkommet

Hent pressemeddelelse
Hent forside
Hent/fjern uddrag af bogen ved at klikke her

Køb bogen hos bog.nu

okt 17 2008

Lær at tackle din indbyggede grådighed

John Naish: Nok!At de finansielle korthuse blæser omkuld verden over burde være et rungende vækkeur for os alle, men ifølge den engelske forfatter John Naish famler vi bare efter snooze-knappen. Naish har skrevet en provokerende og humoristisk bog om at tøjle vores genetisk indkodede trang til forbrug og lære at leve med mindre i en verden, der konstant lokker med mere.

John Naish: Nok!
308 sider, indbundet. Kr. 249,-
ISBN: 978-87-91299-40-7
Er udkommet

Hent pressemeddelelse
Hent forside
Anmeldelser
Køb bogen hos bog.nu

sep 30 2008

Skæbnefortælling i rødt

sidste_rejseSom barn får Jesper Huor at vide, at hans far er postbud i Asien. Men han hører også dæmpede samtaler om massemord, lidelser og brændende rismarker. Som voksen rejser Jesper Huor til Cambodja for at finde ud af, hvad der skete med den far, der forlod sin søn for at begive sig til et fjernt, krigshærget land. Hans rejse fører ham ind i hjertet af et ufatteligt mareridt, der kostede tre millioner mennesker livet og rystede verden.

Jesper Huor: Sidste rejse til Phnom Penh
232 sider, indbundet. Kr. 249,-
ISBN: 978-87-91299-37-7
Er udkommet

Hent pressemeddelelse
Hent forside
Anmeldelser
Køb bogen hos bog.nu

apr 18 2008

Alle går rundt og forelsker sig

Mads Holger: Alle går rundt og forelsker sigAlle går rundt og forelsker sig. Ikke mindst den romantiske tølper, troløse slambert og verdensmand in spe, der er romanens hovedperson. Overalt. Hele tiden. Til alle tider. Som et oldebarn af Ole Jastrau eller en efterkommer af den unge Werther forsøger fortælleren i Mads Holgers delvist selvbiografi ske roman at genskabe rammer og indhold i en verden, der efter forældregenerationens bundløse fest er tørlagt for værdier og traditioner.

Mads Holger: Alle går rundt og forelsker sig
256 sider, indbundet. Kr. 249,-
ISBN: 978-87-91299-36-0
Er udkommet

Hent pressemeddelelse
Hent forside
Køb bogen her

nov 22 2007

Tømmermænd – en guide

Anne Marie Mygind: TømmermændHvem er de? Hvad vil de os? Og hvorfor fanden gør de så ondt? Få svarene og al den hjælp du har brug for dagen derpå i dette uundværlige mesterværk om menneskehedens selvforskyldte fjende nr. 1: Tømmermændene.

Anne Marie Mygind: Tømmermænd
144 sider, illustreret. Kr. 99,-
ISBN: 87-91299-22-5
Er udkommet

Hent pressemeddelelse
Hent forside
Hent/fjern uddrag af bogen ved at klikke her

Køb bogen her

nov 09 2007

Man kan ikke føre solen bag lyset

Man-kan-ikkeJohannes Møllehave har besøgt landets ti biskopper og sat dem stævne i hver deres domkirke. Med udgangspunkt i de imponerende kirkebygninger breder samtalerne sig ud og kommer vidt omkring store emner som tro, kærlighed, skæbne og moral. Ren lystlæsning for alle, som holder af Johannes Møllehaves begavede og charmerende samtalekunst.
Bogen er samtidig en gennemillustreret samling portrætter af Danmarks ti domkirker.

Johannes Møllehave: Man kan ikke føre solen bag lyset
288 sider, indbundet. Kr. 249,-
ISBN: 978-87-91299-33-9
Er udkommet

Hent pressemeddelelse
Hent forside
Anmeldelser
Køb bogen her

okt 25 2007

Jesper Kleins liv og Lykke

Ove Nørhave & Flemming Chr. Nielsen: Jesper Kleins Liv og LykkeJesper Klein er én af vore mest folkekære skuespillere og humorister. Han har medvirket i utallige film, teaterforestillinger og revyer, og med sin skæve og charmerende humor har han i fem årtier blandet underholdning og alvor, så ingen kunne være helt sikre på, hvad der var hvad. I 2006 blev Jesper Klein ramt af den store sorg, at hans hustru igennem 37 år, Lykke Nielsen, døde efter flere års sygdom. I bogen ser en stor humorist tilbage på en rig tilværelse. Han reflekterer samtidig over tabet og over, hvordan livet kan gå videre.

Ove Nørhave & Flemming Chr. Nielsen: Jesper Kleins Liv og Lykke
288 sider, indbundet. Kr. 249,-
ISBN: 978-87-91299-32-2
Er udkommet

Hent pressemeddelelse
Hent forside
Anmeldelser
Køb bogen her

sep 14 2007

En vesterlandsk Tusind og én Nat

Mardi-dustcoverEn navnløs sømand og hans kammerat stikker af fra en hvalfanger og forsvinder ud på det endeløse Stillehav. Efter utallige strabadser når de til eventyrlandet Mardi, der ligger som et ukendt stjernebillede bag et mælkehvidt rev. Men Herman Melvilles MARDI er andet og mere end en spændingsroman. Den er en vesterlandsk Tusind og én Nat, hvor læseren møder et mylder af statsmænd og galninge, diktatorer og psykopater: den manio-depressive Donjalolo, snobberne på Pimminee og advokaterne på Minda foruden den civiliserede verdens slavehandlere, amerikanske politikere og Paven selv.

Herman Melville: Mardi
Oversat af Flemming Chr. Nielsen
566 sider, indbundet. Kr. 299,-
ISBN: 978-87-91299-27-8
Er udkommet

Hent pressemeddelelse
Hent forside
Anmeldelser
Køb bogen her

aug 29 2007

På dansk ved …

Anne Marie Bjerg: På dansk ved ...Oversætteren Anne Marie Bjerg fortæller om fyrre år som skønlitterær oversætter, om venskaber og samtaler med forfattere og om den stille kamp for at bibringe en oversættelse de rigtige ord. Anne Marie Bjerg reflekterer blandt andet over hvor tæt identiteten er knyttet til modersmålet og over nødvendigheden af at nyoversætte klassikere. Og helt konkret slår hun ned på en række egenskaber ved sproget, man som oversætter især skal være opmærksom på

Anne Marie Bjerg: På dansk ved …
192 sider, indbundet. Kr. 198
ISBN: 978-87-91299-30-8
Er udkommet

Hent pressemeddelelse
Hent forside
Anmeldelser
Køb bogen her

maj 23 2007

Manifest

Manifest - danske undgomspolitikere tager ordetUforfærdet toner hver af Folketingets syv partiers ungdomsorganisationer rent flag. De skildrer drømmesamfundet anno 2050, som det vil tage sig ud, hvis deres politiske overbevisning bliver til dansk virkelighed. Manifest er et kig ind i krystalkuglen: Hvilke visioner har morgendagens politikere, og hvordan kommer Danmark til at se ud med dem ved roret? Ét er sikkert: De unge politikere har helt andre forestillinger end deres moderpartier.

Manifest – danske undgomspolitikere tager ordet
174 sider, hæftet. Kr. 169,-
ISBN: 978-87-91299-29-2
Er udkommmet

Hent pressemeddelelse
Hent forside
Anmeldelser
Køb bogen her

mar 20 2007

Hvorfor jeg ikke er kristen

Bertrand Russell: Hvorfor jeg ikke er kristenDen verdenskendte engelske filosof og nobelpristager Bertrand Russell leverer et knivskarpt og aktuelt opgør med kristendommen og dermed også med islam og andre teologiske systemer. ”Mørkemænds myter” kalder han kristendommen og anerkender kun, at religionens bidrag til civilisationen er dens opfindelse af kalenderen. Bertrand Russells nådeløse opgør med kristen moral, universel retfærdighed og de kilder, hvorfra kristendom og islam udspringer, rammer lige ind i den verserende diskussion om tro og ateisme, intelligent design, moral og etik.

Bertrand Russell: Hvorfor jeg ikke er kristen
120 sider, hæftet. Kr. 149,-
ISBN: 978-87-91299-24-7
Er udkommet

Hent pressemeddelelse
Hent forside
Anmeldelser
Køb bogen her

nov 21 2006

Kanonkongens samlede værker

Kanonkongen: Samlede værkerP3’s Kanonkongen har skrevet sin selvbiografi med digterskole hvor du lynhurtigt lærer at skrive smukke digte,  guide til at få kreative ideer, top-10 over verdens farligste dyr, Kanonkongens korrespondance med magthavere og en kalender komplet med militære flagdage og datoer, man bør undgå.

Kanonkongen: Samlede værker
160 sider, illustreret. Kr. 149,95
ISBN: 87-91299-22-5
Er udkommet

Hent pressemeddelelse
Hent forside
Køb bogen her

nov 17 2006

Midten under dine fodsåler – En hilsen til Johannes Møllehave

Diverse: Midten under dine fodsåler”Tæt på Gud, men med begge ben på jorden.” Sådan beskrives ildsjælen og landsstrygeren Johannes Møllehave af vennen Benny Andersen. Yderligere 33 øjenvidner til naturkraften Johannes Møllehave bidrager med hilsner, myter, anekdoter og målløse iagttagelser. Og på to indlagte DVD’er kan læseren opleve Møllehave i levende live – med humor og alvor – i foredrag, interview og samtaler.

Diverse: Midten under dine fodsåler
160 sider, indbundet. Kr. 198,-
ISBN: 87-91299-23-3
Udsolgt fra forlaget

Hent pressemeddelelse
Hent forside

okt 27 2006

Blink

Malcolm Gladwell: BlinkDu ved allerede om du vil læse denne bog. I hvert fald ifølge bogen selv. Vi har nemlig en særdeles slagkraftig og ofte tilsidesat evne til at vide noget – inden vi ved at vi ved det. Videnskabsjournalisten Malcolm Gladwells kulthit bruger humor, ny forskning og uforudsigelige sammenligninger til at nå sine benhårde og rystende pointer. Læsning, der gør noget ved dig og ved verden.

Malcolm Gladwell: Blink
Oversat af Thomas Rydahl
296 sider, indbundet. Kr, 249,-
ISBN: 87-91299-21-7
Er udkommet

Hent pressemeddelelse
Hent forside
Køb bogen her

apr 28 2006

Israel Potter

Herman Melville: Israel PotterMed symbolik, satire og tyk ironi tegner Melville et nådesløst portræt af ”det dristige, principløse, hensynsløse, griske, uendeligt ambitiøse og i det ydre civiliserede men i hjertet barbariske Amerika”.

Herman Melville: Israel Potter
Oversat af Flemming Chr. Nielsen
240 sider, hæftet. Kr. 249,-
ISBN: 87-91299-20-9
Er udkommet

Hent pressemeddelelse
Hent forside
Anmeldelser
Køb bogen her

apr 07 2006

Ind i verdens vrimmel

Flemming Chr. Nielsen: Ind i verdens vrimmelSøren Kierkegaards bror vendte ryggen til det snæversynede København og til sin fars ungsindige kristendom. I 1832 flygtede han til Amerika, hvor en gal præst blev hans ulykke. Året efter endte Niels Kierkegaards liv på et hotelværelse i New Jersey, men det kaos, der opstod i Kierkegaard-familien, havde dybereliggende årsager end hans død. Dokumenteret af hidtil upåagtede amerikanske og danske kilder fortælles her den forbløffende historie om Søren Kierkegaards bror, der ville måle sig med Søren, men døde som arbejdsløs emigrant.

Flemming Chr. Nielsen: Ind i verdens vrimmel
190 sider, indbundet. Kr. 198,-
ISBN: 87-91299-19-5
Er udkommet

Hent pressemeddelelse
Hent forside
Køb bogen her

sep 22 2005

En ræv af guds nåde

Mikkel Wallentin: En ræv af guds nådeSex, gud og poker er grundingredienserne i Mikkel Wallentins stort anlagte roman om en mand, der har pådraget sig en gæld, han ikke kan betale. Hvem kreditoren er, forbliver en hemmelighed til det sidste, men uret tikker, og kalenderbladene tæller ubønhørligt nedad til den uigenkaldeligt sidste forfaldsdato … Men i et hus i Åbyhøj venter den forjættende pokergevinst. Et par timers medgang ved det grønne bord er alt, hvad der skal til for at få has på den ulmende gæld. Desværre er den gældsplagede kortspiller ualmindelig dårlig til at holde pokerfjæset på plads …

Mikkel Wallentin: En ræv af guds nåde
332 sider, hæftet. Kr. 198,-
ISBN: 87-91299-18-7
Er udkommet

Hent pressemeddelelse
Hent forside
Køb bogen her

sep 09 2005

Han danse som en adelsmand

Lars Holmgaard Jørgensen: Han danse som en adelsmandFrederik den Femte springer ud som romanfigur af kød og blod i Lars Holmgaard Jørgensens spændingsroman om mord og magtkampe ved det kgl. danske hof anno 1763. Under en festbanket på grev Schack-Rathlous storgods falder et dræbende pistolskud. Gerningsmanden gribes på fersk gerning, men da kongen uventet involverer sig i afhøringen, viser det sig, at sagen ikke er så oplagt som først antaget. Sammen med den unge bondeknøs Niels Krejme går Frederik den Femte i gang med at trevle trådene op i en sag, der involverer en død adelsmand og et kongerige i splid med sig selv.

Lars Holmgaard Jørgensen: Han danse som en adelsmand
220 sider, hæftet. Kr. 198,-
ISBN: 87-91299-17-9
Er udkommet

Hent pressemeddelelse
Hent forside
Køb bogen her

apr 28 2005

Virkelighed og utopi

Ebbe Kløvedal Reich, Per Stig Møller & Søren Krarup: Virkelighed og utopiI 1973 gjorde historikeren Ebbe Kløvedal Reich, teologen Søren Krarup og litteraten Per Stig Møller rede for deres meget forskellige tanker om fremtidens samfund. Siden da har Berlinmurens fald, informationsteknologi og globalisering forandret verden markant. I dag er utopien dømt ude, enkeltsager sætter den politiske dagsorden, og samfundets overordnede kurs er kun sjældent til debat. Hvad skete der med ungdommens utopier? Har virkeligheden udmanøvreret den politiske fremtidstænkning eller er det stadig muligt at tænke højt om et andet og bedre samfund? Sådan lyder de spørgsmål, som de tre debattører fra 1973 endnu engang er blevet bedt om at stille sig selv og hinanden.

Ebbe Kløvedal Reich, Per Stig Møller & Søren Krarup: Virkelighed og utopi
120 sider, hæftet. Kr. 149,-
ISBN: 87-91299-16-0
Er udkommet

Hent pressemeddelelse
Hent forside
Anmeldelser
Køb bogen her

mar 22 2005

Mit Eventyr

Johannes Møllehave: Mit eventyrJohannes Møllehave har talt med Anders Fogh Rasmussen, Nasar Khader, Asger Aamund, Birthe Rønn Hornbech, Jens Andersen, Mogens Lykketoft og en række andre kendte danskere om H. C. Andersens liv og eventyr. Hver samtale tager afsæt i et af H. C. Andersens eventyr og er et festfyrværkeri af fortolkninger og diskussioner, erindringer og anekdoter. I centrum står den verdensberømte digters sprog, humor og poesi, men samtalerne rammer også dybt ned i almengyldige temaer som kærlighed og skæbne, politik, moral og identitet. Vedlagt bogen er en DVD med de medvirkendes eventyr-oplæsninger, foredrag af Johannes Møllehave om H. C. Andersen og diverse ekstra-materiale.

Johannes Møllehave: Mit eventyr
312 sider, indbundet. Kr. 268,-
ISBN: 87-91299-15-2
Udsolgt fra forlaget

Hent pressemeddelelse
Hent forside
Anmeldelser

feb 11 2005

Skiftespor

Poul Ferland: SkiftesporBegreber som fremmedord, oplysning og almen dannelse udsættes for et kulturkritisk spotlys i idéhistorikeren, dr. phil. Poul Ferlands essaysamling ”Skiftespor”. Bogen er samtidig en idéhistorisk introduktion til den tyske filosof og sociolog Theodor W. Adorno (1903-69), der sammen med andre fremtrædende kulturkritikere som Max Horkheimer, Herbert Marcuse, Walter Benjamin og (senere) Jürgen Habermas udgjorde grundstammen i den filosofiske tænkning, der er kendt som Frankfurterskolen.

Poul Ferland: Skiftespor
142 sider, indbundet. Kr. 168,-
ISBN: 87-91299-14-4
Er udkommet

Hent pressemeddelelse
Hent forside
Anmeldelser
Køb bogen her

sep 28 2004

Bondefangeren

Herman Melville: BondefangerenOm morgenen den 1. april går en døvstum om bord på Mississippi-damperen Fidèle. En kulsort komedie tager sin begyndelse, og da natten falder på, er alle tænkelige varianter af bedrag, svindel og humbug gennemspillet i Bondefangeren – den sidste af Herman Melvilles store romaner.

Herman Melville: Bondefangeren
Oversat af Flemming Chr. Nielsen
320 sider, hæftet. Kr. 248,-
ISBN: 87-91299-13-6
Udsolgt fra forlaget

Hent pressemeddelelse
Hent forside

apr 01 2004

MATRIX – og ulydighedens evangelium

Rune Engelbreth Larsen: MATRIX - og ulydighedens evangeliumMatrix-trilogien hører til de mest omtalte og indbringende kassesucceser i filmhistorien. For fans af actionfilm byder filmene på et overflødighedshorn af special-effects og virtuost koreograferede kampscener. Men Matrix I-III rummer også lag på lag af spidsfindigt udtænkte gåder og symboler. “Matrix og ulydighedens evangelium” er en guide til Matrix-universets udspekulerede leg med virkeligheden. Bogen går til bunds i filmenes talrige mysterier og udforsker den filosofiske, religiøse og litterære baggrund, der har fængslet millioner af biografgængere verden over.

Rune Engelbreth Larsen: MATRIX – og ulydighedens evangelium
128 sider, indbundet. Kr. 128,-
ISBN 87-91299-12-8
Udsolgt fra forlaget

Hent pressemeddelelse
Hent forside
Anmeldelser

jan 03 2004

Ordet II – En almanakhistorie

Kaj Munk: Ordet II - En almanakhistorieOrdet fra 1932 er Kaj Munks bedst kendte skuespil og har i Carl Th. Dreyers version tillige skabt filmhistorie. I værkets dramatiske slutscene vækkes den døde Inger Borgen til live igen af kristusskikkelsen Johannes. Men hvad fulgte efter underet? Svaret leverede Kaj Munk tre år senere i fortsættelsen ORDET II – En Almanakhistorie. Skuespillet har aldrig tidligere været udgivet, men udkommer nu i anledning af 60-årsdagen for mordet på Kaj Munk den 4. januar 1944 og har forord af digterpræstens søn Arne Munk.

Kaj Munk: Ordet II – En almanakhistorie
128 sider, indbundet. Kr. 148,-
ISBN 87-91299-10-1
Er udkommet

Hent pressemeddelelse
Hent forside
Køb bogen her

okt 31 2003

Adam Harts oplevelser

Erwin Neutzsky-Wulff: Adam Harts opdagelserSherlock Holmes på LSD tilsat X-Files og serveret i 70’ernes okkulte København. Det er opskriften på en uopdrivelig kultroman, som nu genudgives efter 30 år: Under en ferietur til London støder evighedsstudenten Adam Hart og hans ven Victor Janis på en stak antikvariske bøger, som indeholder en kryptisk meddelelse fra fortiden. Opdagelsen sender de to venner durk ud i en række sindsoprivende eventyr i England, i Amazonjunglen og i et dunkelt København, hvor udsyrede oplevelser og okkulte mysterier lurer omkring hvert gadehjørne.

Erwin Neutzsky-Wulff: Adam Harts opdagelser
216 sider, hæftet. Kr. 198,-
ISBN: 87-91299-07-1
Er udkommet

Hent pressemeddelelse
Hent forside
Anmeldelser
Køb bogen her

okt 24 2003

Det magiske vendepunkt

Malcolm Gladwell: Det magiske vendepunktDen amerikanske videnskabsforfatter Malcolm Gladwells første million-bestseller forklarer, hvorfor store forandringer sker pludseligt og uventet – og hvordan forandringen holdes ved lige. Den analyserer kriminalitet, anti-rygekampagner, modetrends, børneudsendelser, bestsellere og andre eksempler på smitsom adfærd. Men først og fremmest viser den, hvordan én kreativ person – med et lille, velanbragt skub – kan forandre hele verden.

Malcolm Gladwell: Det magiske vendepunkt
274 sider, hæftet. Kr. 198,-
ISBN: 87-91299-09-8
Udsolgt fra forlaget. Ny udgave under forberedelse.

Hent pressemeddelelse
Hent forside
Køb bogen her

okt 23 2003

På ekspedition i Svend Åge Madsens forfatterskab

Henrik Skov Nielsen: Tertium daturStore egne af Svend Åge Madsens forfatterskab er kun sporadisk kortlagt af litteraturforskningen. Bogen “Tertium datur – om litteraturen eller det ikke-værende” går bag om bestsellerne og de gennemanalyserede romaner som “Tugt og utugt i mellemtiden” og analyserer forfatterens tidlige værker med strejftog ind i antikken, semiotikken, logikken og filosofien.

Henrik Skov Nielsen: Tertium datur
426 sider, indbundet. Kr. 198,-
ISBN: 87-91299-06-3
Er udkommet

Hent forside
Hent pressemeddelelse
Anmeldelser
Køb bogen her

okt 16 2003

Efterfesten

Morten Vammen: EfterfestenEfterfesten er Danmarks første rave-roman. En skandaløs tour de force i sex, drugs og vanvittige udskejelser blandt storbynattens stjerner og statister. En ubarmhjertig skildring af en generation på evig jagt efter positioner og eksponering. En roman om clubkids, DJ’s, eventmakere, fotomodeller, gangstere, geargokkere, glamourjunkier, kratluskere, krudtnæb, kulturparasitter, luksusgøglere, rave´ere, statusdværge, vampyrer, voyeurs og almindelige weekendnarkomaner.

Morten Vammen: Efterfesten
208 sider, hæftet. Kr. 198,-
ISBN: 87-91299-05-5
Er udkommet

Hent pressemeddelelse
Hent forside
Anmeldelser
Køb bogen her

apr 10 2003

Magt & Terror

Noam Chomsky: Magt & TerrorMed historiske paralleller og aktuelle eksempler fra Irak, Israel og 11. September-terroren gør den amerikanske samfundskritiker og verdenskendte sprogforsker op med stormagters dobbeltmoral og hykleri. I bogen bringer Noam Chomsky bl.a. følgende citat af Winston Churchill: Jeg forstår ikke de skrupler over brugen af gas. Jeg er stærk tilhænger af at bruge giftgas mod uciviliserede stammer. Vi kan under ingen omstændigheder acceptere, at vi ikke kan bruge ethvert tilgængeligt våben, der kan sikre en hurtig afslutning på de uroligheder, som hersker i grænseområdet. Vi vil gøre brug af ethvert middel, som videnskaben giver os mulighed for.

Noam Chomsky: Magt & Terror
128 sider, hæftet. Kr. 148,-
ISBN: 87-91299-04-7
Udsolgt fra forlaget

Hent pressemeddelelse
Hent forside
Anmeldelser

mar 28 2003

Pierre – eller Flertydighederne

Herman Melville: PierreI kølvandet på sin store hvalfangerroman Moby-Dick søsatte Herman Melville kæmperomanen Pierre. Bogen konkurrerer med Moby-Dick om at være Melvilles ypperste og er blevet kaldt en amerikansk Hamlet.mRomanen vakte en ildstorm af skandale i sin samtid, men opfattes i dag som et mesterværk og et missing link mellem det 19. århundredes store fortællinger og den moderne roman. Den danske udgave har forord af en stor dansk Melville-fan, Ib Michael, og er oversat af forfatteren Flemming Chr. Nielsen.

Herman Melville: Pierre – eller Flertydighederne
Oversat af Flemming Chr. Nielsen
416 sider, hæftet. Kr. 350,-
ISBN: 87-91299-03-9
Udsolgt fra forlaget

Hent pressemeddelelse
Hent forside
Anmeldelser

mar 07 2003

De gode mennesker i Århus / Læselysten

oSvend Åge Madsen: De gode mennesker i Århus / LæselystenDobbeltromanen De gode mennesker i Århus / Læselysten byder på et myldrende gensyn med en række af de hoved- og bipersoner, der har befolket Svend Åge Madsens romaner igennem 40 år. Bogen udkom på årsdagen for forfatterens debut i 1963 og markerer dermed et rundt jubilæum for et af landets største skønlitterære forfatterskaber.

Svend Åge Madsen: De gode mennesker i Århus / Læselysten
192 sider, hæftet. Kr. 198,-
ISBN: 87-91299-02-0
Udsolgt fra forlaget

Hent pressemeddelelse
Hent forside
Anmeldelser

nov 21 2002

Krig mod Irak

Scott Ritter: Krig mod Irak?Allerede i 2002 afslørede den tidligere FN-våbeninspektør Scott Ritter hidtil ukendte og næsten detektiviske detaljer fra våbeninspektørernes arbejde i Saddam Husseins diktatur. Han argumenterede desuden for, at Iraks kemiske, biologiske og atomare våben blev destrueret af FN, og at regimet ikke havde forbindelse til 11. september-terroren. Ifølge Scott Ritter ville en ny Irak-krig ikke blot være i strid med USA’s forfatning og international lov, men også skabe et Ragnarok i Mellemøsten. Forfatteren advarede desuden mod de repræsentanter for den yderste amerikanske højrefløj, som vil sende verden i krig.

Scott Ritter: Krig mod Irak?
112 sider, hæftet. Kr. 138,-
ISBN 87-91299-01-2
Udsolgt fra forlaget

Hent pressemeddelelse
Hent forside
Anmeldelser

aug 29 2002

11. September

Noam Chomsky: 11. September»Intet kan retfærdiggøre 11. septembers forbrydelser, men vi kan kun opfatte USA som et uskyldigt offer, hvis vi ser bort fra landets egne gerninger.« Samfundsrevseren Noam Chomsky er en verbal uppercut i den amerikanske debat. I sin analyse af begivenhederne den 11. september trækker han på et indgående kendskab til USA’s udenrigspolitik i Mellemøsten, Afrika og Asien. Ifølge Noam Chomsky er der tale om politiske kendsgerninger, som behændigt holdes skjult for offentligheden, men som i magtens cirkler er særdeles velkendte.

Noam Chomsky: 11. September
128 sider, hæftet. Kr. 148,-
ISBN: 87-91299-00-4
Udsolgt fra forlaget

Hent pressemeddelelse
Hent forside
Anmeldelser